Ga naar de inhoud

we service your pv plant 

De prestatie en beschikbaarheid van de fotovoltaïsche installatie van onze klanten wordt gemaximaliseerd door gebruik te maken van de nieuwste technologieën en het inschakelen van zeer ervaren techniekers. Alle indicatoren en parameters worden continu geanalyseerd om zo het vereiste onderhoud van elk zonnepark uit te voeren en de prestaties te optimaliseren.


Solora biedt aan haar klanten een zeer ruim en betrouwbaar O&M dienstenpakket aan dat gebaseerd is op volgende pijlers:

• Een 100% betrouwbaar ‘Data Acquisition System’
• Een controlekamer met een state of the art monitoring systeem
• Duidelijke analyses van de monitoring data
• Hooggekwalificeerde en gemotiveerde teams
• Transparante rapportering op maat van de klant
• Kennis & inzicht in de noden van de klant
 

We werken voor u graag een O&M pakket op maat uit. Neem vandaag nog met ons contact op.
 

 

solora

solora

 

dienstenpakket
Ons O&M dienstenpakket bestaat uit volgende services:

Monitoring en alerting
24/7 real-time monitoring, beheer van alarmen, ticketing van alle uitgevoerde acties.

Preventief onderhoud
Een jaarlijks onderhoud waarbij alle mechanische en elektrische componenten van het systeem worden gecontroleerd en aanpassingen of wijzigingen worden aangebracht om de prestatie van de installatie te optimaliseren. Er wordt een rapport opgemaakt voor elk preventief onderhoud.

Correctief onderhoud
De meldingen gegenereerd door het monitoringsysteem worden geëvalueerd en kunnen resulteren in een bezoek ter plaatse of een interventie vanop afstand. Het O&M team gaat on site om beschadigde onderdelen te herstellen of te vervangen en om mogelijke storingen op te lossen. Er wordt een rapport opgemaakt voor elk correctief onderhoud.

Beheer van Garanties
Alle administratieve taken en de vervanging van beschadigde onderdelen gerelateerd aan productgaranties en verzekeringspolissen.

Inventarisatie en beheer van reserveonderdelen
Het opmaken en beheren van een lijst met kritische reserve-onderdelen die noodzakelijk zijn om de goede werking en de gegarandeerde beschikbaarheid van een zonnepark te verzekeren.

Reiniging van de panelen
Reiniging van de zonnepanelen volgens de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant en goede industriële praktijk

Rapportering
Uniforme, gestandaardiseerde rapportering met diepgaande analyses die het effectieve rendement en de beschikbaarheid tonen ten opzichte van de verwachtingen. Online toegang tot het monitoringsysteem: een eigen login voor de eigenaar of andere stakeholders. Dit geeft op elk moment een volledig transparant zicht op alle belangrijke prestatie-indicatoren.

Garanties
We kunnen een brede waaier van garanties aanbieden op maat van de klant, waaronder availability, performance ratio en elektriciteitsproductie.

asset management

Asset Management staat voor het financiële, commerciële en administratieve beheer van PV parken. Solora verzorgt ook dit belangrijke onderdeel voor haar klanten bij voorkeur in combinatie met het technische onderhoud & beheer (O&M) van de installatie. 

Dankzij haar ruime ervaring in ‘asset management’ zorgt Solora ervoor dat alle financiële doelstellingen van uw PV park worden gehaald. Daarnaast voert Solora met de grootste zorg alle administratieve taken uit en worden alle wettelijke verplichtingen en/of wijzigingen op de voet gevolgd.  Bij Solora kan u beroep doen op volgende diensten:

  • Facturatie & betalingen
  • Accounting & financiële rapportering
  • Tax administratie
  • Beheer equity & debt financing
  • Beheer verzekeringen
  • Tussenpersoon met banken, investeerders, regulatoren & lokale overheden
  • SPV/project representatie

Uw PV installatie is bij Solora in goede handen!

We werken voor u graag een samenwerking op maat uit. Neem vandaag nog met ons contact op.

control and reduce your energy costs

U produceert vandaag al energie met een PV installatie op uw bedrijfsdak? Ook dan zijn er voor uw bedrijf zeker nog mogelijkheden om het energieverbruik te optimaliseren en nog meer belangrijke kostenbesparingen te maken.

Solora wil bedrijven graag helpen bij de ontwikkeling van een efficiënter energiebeheer. We analyseren grondig het energieverbruik van de verschillende bedrijfsactiviteiten, maken een profiel op en reiken oplossingen aan om de geproduceerde zonne-energie optimaler in te zetten. Dit kan gaan van batterijopslag bij grote zoninstraling tot het periodiek inschakelen van bedrijfsinstallaties.

Als onafhankelijke energiespecialist ontwikkelt Solora energiebesparende oplossingen op maat van uw bedrijf. Van analyse tot realisatie.

Wil u graag werken maken van een efficiënt energiebeheer?
Neem vandaag nog met ons contact op.

analysing PV performance

Solora maakt technische en financiële analyses van bestaande en nog te ontwikkelen zonnestroomprojecten. Onze studies geven een gedetailleerd en objectief advies over de correcte dimensionering, de technische haalbaarheid en de financiële rentabiliteit.

Bestaande PV installaties kunnen na deze analyse geoptimaliseerd worden en nieuwe zonneparken worden meteen kritisch beoordeeld naar hun technische en financiële haalbaarheid. Indien het resultaat van de studie positief is kunnen we u uiteraard verder begeleiden in de zoektocht naar een solvabele partner om uw zonne-project te realiseren.


Wil u graag een oordeelkundig advies over de prestatie van uw huidige of nieuwe PV installatie? 

Neem vandaag nog met ons contact op.

 

onderhoud & technische bijstand

Solora speelt in op de groeiende vraag naar onderhoud en technische bijstand voor fotovoltaïsche installaties bij particulieren. De expertise die we dagelijkse inzetten bij industriële zonneparken komt ook van pas bij residentiële pv installaties.

Wist u dat een preventief onderhoud van uw pv installatie een positief effect heeft op het financieel rendement? Zijn uw omvormers aan vervanging toe en is uw installateur niet meer actief.  Is een zonnepaneel of een ander onderdeel beschadigd of defect en wil u graag een vervanging? Zijn de zonnepanelen toe aan een grondige reininig of geraakt u niet wijs uit de garantiebewijzen van de fabrikant?

Allemaal goede redenen om met Solora contact op te nemen.
 

Wil u graag het bezoek van het technisch Solora team?
Neem vandaag nog met ons contact op !

your energy our passion


operations & maintenance

Solora staat in voor de monitoring en het operationeel beheer & onderhoud van industriële zonnepaneel installaties met een sterke focus op peak performance !  Solora beheert  550 PV-parken in België en Frankrijk met een totale capaciteit van 175 MWp. Lees meer

 

asset management

We nemen alle admin, financiële & juridische taken van u over en analyseren continu de indicatoren om de financiële prestaties van zonneparken te verbeteren. Lees meer

 

energy management

Onze experts gaan geen uitdaging uit de weg om u te helpen bij het duurzaam én efficiënt maken van uw energiegebruik. Wil u ook de energiekosten en -risico’s van uw bedrijf optimaliseren Lees meer

 

energy consulting

De unieke ervaring en know how van het Solora team wordt ingezet om bestaande PV parken te analyseren en optimaliseren. Heeft u twijfels over de performance van uw zonne installatie ?  Lees meer

 

services particulieren

De voorbije jaren zijn duizenden zonnepanelen geplaatst op privé woningen. Solora wil graag zijn expertise inzetten bij u thuis. Onze techniekers staan klaar om al uw problemen met omvormers of zonnepanelen op te lossen.  Lees meer

Recente artikels